3 KUŞAK BİR ARADA AİLE KATILIM ETKİNLİĞİ

İyilik Melekleri Sabah Sınıfı, Hilal ŞEN Öğretmenimiz rehberliğinde okulumuzda  aile katılım etkinlikleri “Üç Kuşak Bir arada” çalışmalarıyla devam ediyor. Öğrencilerimiz kendilerinden iki kuşak öncesi yakınları ile (anne, baba, babaanne, dede, anneanne vs) söyleşi yaparak geçmişine ait bilgiler öğrenme fırsatı buluyorlar. Ayrıca aileler yanlarında getirdiği eski eşyalar, objeler, resim albümleri üzerine sohbet ederek öğrencilere geçmiş ile bugünü arasında karşılaştırma olanağı sunuyorlar. Öğrencilerin, fikirlerini, duygularını rahatça ifade etmeleri sağlanıyor.

Üç Kuşak Bir arada aile katılım etkinlikleri kapsamında sınıfa gelen aileler, gelenek ve göreneklerin, örf ve adetlerin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması, geçmişte kullanılan objeler hakkında bilgi verme, Kültürümüzün bir parçası olan unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sokak oyunlarını canlandırma çalışmaları ile öğrencilerimizin tarihe keyifli bir yolculuk etmelerine eşlik etmektedir aynı zamanda öğrencilerinin sosyal ve kültürel açıdan gelişmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

23-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-2024

Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 25.02.2024 20:43 - Görüntülenme: 58