T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - BTSO Hasan Alkoçlar Anaokulu

BTSO Hasan Alkoçlar Anaokulu

Telefon
0224216 07 06
Belgegeçer
0224216 07 05
WEB
https://btsohasanalkoclaranaokulu.meb.k12.tr
Adres
VEYSEL KARANİ MAH. SEVGİ CD. BTSO EĞİTİM KAMPUSÜ NO 4/13 OSMANGAZİ / BURSA
Vizyon
Eğitimde kalite ve başarıları ile fark yaratan seçkin bir kurum olmaktır. TEMEL DEĞERLERİMİZ • Güven, • Koşulsuz Sevgi, • Saygı, • Dürüstlük, • Tarihi ve temel mirasımıza sahip çıkmak, • Sosyal yaşamda öğrencileri etkin kılmak, • Saygı ve sevgi kültürünü yaygınlaştırmak, • Vatan sevgisi ve millet sevgisi, • İnançlara saygılı olmak, • Milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek, • Farklılıkları zenginlik olarak görmek, • Çözüm odaklı yönetim anlayışı, • Birlik, beraberlik ve dayanışma, • İnsana değer vermek, • Ahlaki değerlerler
Misyon
Mutlu, özgüvenli, başarılı, saygılı, araştıran-sorgulayan, öğrenmeye ve yeniliklere açık, özdeğerlendirme yapabilen, iş birliğine yatkın, cesaretli, özbakım becerilerini kazanmış, Türkçeyi doğru ve düzgün kullanabilen, bireyleri geleceğimize yetiştirmektir.
Başarılar
Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası Eğitim Ve Spor Vadisi’nde 2006 yılında açılmıştır. Okul Öncesi eğitimine son derece uygun binası ve bahçesiyle güvenli ve amaca uygun bir binadır. Okula B.T.S.O. tarafından, 1960-1963 yılları arasında B.T.S.O. Yönetim kurulu başkanlığı yapmış olan Bursalı işadamı Hasan Alkoçlar’ın adı verilmiştir. Bursalı işadamı 1960-1963 yılları arasında Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştur. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı olduğu dönemde Bursa’nın sanayi kenti olmasındaki en önemli dönüm noktası olan organize sanayi bölgelerinin kurulması konusunda öncülük etmesinde önemli bir görev üstlenmiştir.15 Aralık 1987 de vefat etmiştir. Okulumuz 5 derslikten oluşan 8 şube ve 217 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuz tek katlı olup 5 derslik, müdür odası, müdür yardımcısı odası, destek eğitim odası, rehberlik servisi, mutfak ve yemekhaneden oluşturmaktadır. Bahçemizde uygulama bahçesi ve üç oyun parkı alanı bulunmaktadır. Okulumuz sağlık bakanlığı ve milli eğitim bakanlığı tarafından yapılan denetimde temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğundan beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır. Ayrıca sağlık bakanlığı ve milli eğitim bakanlığınca yapılan projede beslenme, hareketli yaşam ve obeziteyle mücadele eden okul olarak ‘BESLENME DOSTU OKULU’ olmuştur. Bunun yanı sıra sınıf bazında ve etwinning kapsamında okulumuzda çeşitli projeler yürütülmüştür. Okul içi projelerimiz; Bursa’da Değerlerimle Büyüyorum, Babamla Bir Gün, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var, Sıfır Atık Projesi Yöresel Yemeklerimizi Tanıyorum, E-twinning kapsamında okulumuzda yürütülen projeler; Kinder Coding Kids , Kodluyoruz Geleceğe Koşuyoruz, Şehrimi Tanıyorum, Haydi Sen De Oyna, Birlikte Oynayalım, Temiz Bir Dünya İçin Elele, Emotions Come Emotions Go, okulumuz tarafından yürütülmüş olan ulusal ve uluslararası projelerdendir. Okulumuz okulöncesi amaç ve ilkeleri doğrultusunda çocuklarımızı iyi insan iyi vatandaş olarak yetiştirme ve geleceğe hazırlamak için eğitimini sürdürmektedir.
Öğretmen :10
Öğrenci :172
Kütüphane Kitap Sayısı :72
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :İKİLİ ÖĞRETİM
Saatler
08:00-13:00 SABAH GRUBU 13:00-18:00 ÖĞLE GRUBU
Isınma
DOĞALGAZ
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Ulaşım
DOLMUŞ,OTOBÜS
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Veysel Karani Mah. Sevgi Cd. BTSO Eğitim Kampusü 4/13 Osmangazi/BURSA
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
3,2 KM
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Tekvando, Cimnastik,Halk Oyunları, satranç
Bilimsel Etkinlikler
Kodlama,Fen ve Doğa , zeka oyunları
Proje Çalışmaları
Etwinning ve okul içi projeler dönemlik olarak okulumuzda uygulanmaktadır. E.Twinnig Ulusal ve Avrupa etiketi bulunmaktadır. okulum temiz projesi ile beyaz bayraklı bir kurumdur. Beslenme dostu okul projesi yürütülmektedir.
Diğer Hususlar
Kulüp sınıflarımızda Değerler ve dini eğitim, müzik, ingilizce , drama dersleri verilmektedir.
Yazdır