Nis

Okul bahçemizde; pamuk şeker, popcorn, şişme oyun parkı, seyyar salıncak, balon etkinlikleri, palyaço gösterileri düzenlendi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ruhuna yakışır şekilde öğrencilerimiz doyasıya eğlendiler.

Nis

Okul Psikolojik Danışmanımız tarafından ''İhmal ve İstismardan Korunma'' konusunda veli bülteni hazırlandı.

Nis

Okulumuz öğretmenlerinden Sibel Seçik Bursa İl Milli Eğitim’in düzenlediği konsorsiyum programı ile İtalya’ya gitmiş, eğitim sistemini incelemiş ve okulumuzdaki eğitim sistemini tanıtmıştır. 1 haftalık yoğun programın ardından başarı belgesi almaya hak kazanmıştır. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Nis

Okulumuz barış güvercinleri sınıfı sabah grubu öğrencileri öğretmenleri Yağmur TAŞEL gözetiminde Orman bölge müdürlüğü çocuk akademisi gezisine katılarak doğayı ve mevsim değişikliğini birinci elden deneyimleme imkanı buldular.

Mrt

Öğretmenimiz Tuğba BULUT’un ortaklığını yaptığı proje “Integrated Science-Mathematics Activities” adlı eTwinning projesi uygulanmaya başlamıştır.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı - Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü / Osmangazi Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, okulumuzda  Aile Okulu Projesi Veli Eğitimleri  Rehber Öğretmenimiz tarafından yapılmaya başlandı. 1.Hafta:eğitimimizde  ''Anne baba tutumları, Aile içi iletişim becerileri ve İletişim engelleri, Pozitif disiplin yöntemleri'' konularında bilgilendirme yapıldı. 2.Hafta: ''Akran ilişkileri, zorba-mağdur ve tanık çocukların özellikleri ve doğru ebeveyn yaklaşımları, sosyal-duygusal beceriler, duygu kontrolü,  alt ve üst beyin ilişkisi'' hakkında bilgilendirme yapıldı. 3.Hafta ''Çatışma türleri, kişilik ve benlk tasarımı, stres yönetimi'' konularında bilgilendirme yapıldı. 4.hafta ''Bağımlılık konusu ele alındı, maddde, tütün ve teknoloji bağımlılığı, çocuklar için bilinçli teknoloji kullanımı, zararlı içerikleri erişimin engellenmesi, çocuklar için alternatifler üretme'' gibi konularda bilgilendirme yapıldı. 5. Hafta '' ahlak gelişimi ve sağlıklı beslenme''  konuları anlatılarak eğitimimiz tamamlandı.  Eğitimimiz videolar, çeşitli görseller ve etkinliklerle desteklenerek velilerimizin aktif katılımları sağlanmıştır.

Mrt

Okulumuz rehber öğretmeni tarafından Türkiye Bağımlıkla Mücadele(TBM)eğitimleri kapsamında velilerimize farkındalık kazandırmakamacıyla eğitim verilmiştir. Eğitimimizde madde kullanımı belirtileri ve yasal mücadele, tütün bağımlılığı,teknoloji bağımlılığı konularında bilgilendirme yapılmıştır.

Mrt

Okulumuz rehberlik öğretmeninin ortağı olduğu Benim Yörem/My Area eTwinning projesi okulumuzda etkinliklere başladı. Projede Türkiye'den 10 ortak üyenin yanısıra  Litvanya, Romanya ve Bulgaristandan 4 ortak üye işbirliği içerisinde proje amaçları doğrultusunda özgün etkinlikler gerçekleştiriyorlar.