Nis

Okulumuz  öğrencileri; ara tatil öncesi okul idareclerimiz, öğretmenlerimiz ve arkadaşlarıyla bayramlaştılar. Okul bahçemizde şarkılar ve oyunlar eşliğinde bayramı kutladılar. Öğretmenlerinin ellerini öprerek bayram hediyelerini aldılar,  bayram çikolatalarını afiyetle yediler.Geleneklerimizi gerçekleştirme fırsatı bulduğumuz bu anlarda; sevgi, saygı, hoşgörü,  yardımlaşma, birlik, beraberlik gibi değerleri yeniden vurgulama fırsatı bulduk.

Nis

Barış Güvercinleri öğle sınıfı öğretmeni, Aslı IŞIK ÇELEBİ tarafından ''Bana bir hikaye anlat'' etkinliği öğrencilerimizle yapıldı. Etkinliğin içeriği şu şekildedir;

HAZIRLANIŞI: Çocuklar ve ebeveynler etkinliği işbirliği içerisinde gerçekleştirirler.Etkinlik öncesinde kendilerine verilen yönerge doğrultusunda çocuklar ve ebeveynler birlikte bahçeden ya da yakın çevreden çeşitli boyutlarda ve farklı yüzeylere sahip taşlar toplarlar.Çocuklar ebeveynlerinin yardımıyla taşların üzerine istedikleri simgeleri çizerek okula getirirler.

AMACI:Hikayeler, çocukların kelimeleri doğru bir şekilde  kullanmalarını teşvik eder ve cümle yapılarını anlamalarına yardımcı olur. Aynı zamanda , hikaye  dinlemek çocukların anlama ve kavrama becerilerini güçlendirir.Hikaye taşları ile oynamak çocuğun hayal gücünü geliştirir, hayali oyunu destekler  ve dil gelişimine olumlu etkiler katar.

UYGULANIŞI: Çocuklar hazırladıkları taşları okula getirdiklerinde hikaye anlatmaları için hazırlanan masada hikayelerini anlatırlar.Çocuklar hikaye anlatırken kullandıkları taşları arkadaşlarının incelemesine izin verirler. Etkinlik arkadaşları ve öğretmeninin alkışıyla son bulur.

Mrt

FARKLILIKLAR BİZE RENK KATAR, GERÇEK DOSTLAR KROMOZOM SAYMAZ!

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Okul öncesi eğitim kurumlarında ev ziyaretleri aile katılımı çalışmaları içinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Ev ziyaretleri ile öğretmen çocuğu ve aileyi daha iyi tanıma fırsatı bulur.   Öğretmen, evi ziyaret ettiğinde veli ile arasında daha samimi ilişkiler gelişir ve ailenin güvenini kazanır. Ögretmenimize çalışmalarında başarılar diliyoruz .

Mrt

İyilik Melekleri öğleci grup öğrencileri sınıf öğretmenleri Asuman AĞIR eşliğinde Cazibe Merkezi bünyesindebulunan Tünel akvaryum'a giderek rengarenk balıklar ve kopek baliklariyla heyecanlı bir maceraya yaşadılar. Uludağin eteklerinde bol oksijenli ,yemyeşil manzaralı bir gezi gerçekleştirildi.

Mrt

Okul Psikolojik Danışmanımız Sibel KALKAN tarafından öğrencilerimize TBM Bilinçli Teknoloji Kullanımı sunumu yapıldı, sonrasında öğrencilerin aktif katılımıyla gruplar halinde 'Ekranla değil akranla oyna' temalı etkinlikler yapıldı.

Mrt

Okulumuz sabah grubu sınıflarımız, velilerimizin katılımıyla öğrencilerimizle birlikte BTSO Eğitim Kampüsü'nde sloganlar eşliğinde  'Obezite ile Mücadele' yürüyüşü gerçekleştirdik.

Mrt

BTSO Hasan Alkoçlar Anaokulu Barış Güvercinleri Sabah Sınıfı Tuğba BULUT öğretmenimiz rehberliğinde Dilimizin Zenginlikleri şubat ayı etkinlikleri kapsamında Bursa Kent Müzesi'ne gidildi. Türkiye'nin ilk kent müzesinde öğrenciler farklı deneyimler yaşadılar. Bursa şehrinin tarihini öğrenmek sanat ve kültürünü tanımak için harika bir başlangıç yaptılar. Tuğba öğretmenimize ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında şubat ayında BTSO Hasan Alkoçlar Anaokulu olarak kültürel eşyalarımızın yer aldığı sergimizi velilerimizin desteğiyle gerçekleştirdik.

Memleketim Bursa kitabını etkileşimli bir şekilde okuyarak Bursa ile ilgili kültürel yiyecekleri, Hacivat Karagözü ve Bursa’nın ünlü yerlerini tanıttık. Bu kapsamda misafirperverlik değerini kazandırabilmek için drama uygulamalarımızla ve  yöresel ikramlarla etkinliği zenginleştirdik.

Bursa yaşam Kültür müzesi‘ne yaptığımız geziyle öğrencilerimizin birinci elden deneyim kazanmalarını sağladık.

Ebru sanatını ile ilgili çalışmalar gerçekleştirdik.

Kültürümüzde önemli yeri olan Nasreddin hocayı farklı etkinliklerle tanıtıp olay sıralama kartları ile fıkralar anlattık.

Keloğlan şarkısı ve masalları ile Keloğlan’ı tanıttık.

Şbt

Bu projemizi planlarken öğrencilerimizin ülkemizdeki ve yaşadığımız şehirdeki  kültürel değerleri tanımalarını ve bu süreçte bireysel sorumluluklarını yerine getirme becerilerini geliştirmeyi hedefleyerek yola çıktık. Öğrencilerimizin yaş düzeylerine uygun ilgilerini çekebilecek bir fiğür oyuncak olan Kurabiye Adam oyuncağını önce okulumuzda tanıtıp daha sonra her hafta bir öğrencimizin evine götürmesini sağladık. Kurabiye Adam oyuncağımızı evine götüren öğrencimiz o hafta boyunca şehrimizdeki kültürel öğeleri kapsayan gezi ve etkinlikleri aileleri ile birlikte yapıp fotoğraflarını . Çekilen fotoğrafları gezi defterimize yapıştırarak sınıfta kendisi arkadaşlarına tanıtım yaptı. Bu süreçte öğrencilerimiz kültürel değerlerimizi tanıtırken kendisine emanet edilen bir eşyanın sorumluluğunu alarak sorumluluk alma davranışı kazanırken sınıf içerisinde yaptığı sunum ille kendini ifade etme ,topluluk karşısında konuşma ve dil gelişimlerinde olumlu ilerlemeler kaydettiler. Ayrıca aileleri ile birlikte planlı ve kaliteli vakit geçirme konusunda velilerimize rehberlik yapılarak aile katılım çalışmalarımızı destekleme imkanı bulduğumuz Kurabiye Adam Gezi Grubu projemiz sayesinde aile ,çocuk ve okul işbirliğimizi güçlendirdik.

Şbt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA YAŞAM KÜLTÜRÜ MÜZESİNE GEZİMİZ